Phoenix Coatings
Materialen

Aluminium

Aluminium is een lichte metaalsoort. Van nature heeft aluminium een zilverachtige kleur. Wanneer aluminium onbehandeld gebruikt wordt is deze niet bestand tegen weersinvloeden en kan het niet gecombineerd worden met bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Er zal dan corrosie ontstaan. Aluminium producten die vaak gecoat worden zijn bijvoorbeeld (deur)kozijnen, stoel- en tafelonderstellen, waterslagprofielen en afwerk strips.

RVS

RVS is de afkorting van roestvaststaal. In de volksmond wordt RVS veelal roestvrijstaal genoemd, maar dit is niet correct. RVS is namelijk een legering (een mengsel van minimaal twee stoffen met metallieke eigenschappen) bestaande uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof.

Er bestaan door verschillende samenstellingen van de legering ook vier verschillende soorten RVS welk elk op een mindere of meerdere mate bestand zijn tegen onder andere corrosie. De meest duurzame en onderhoudsvrije manier om RVS goed te houden is door er een coating op aan te brengen. RVS producten die vaak gecoat worden zijn bijvoorbeeld bloembakken, trapleuningen, uitlaten en hoekprofielen.

Staal

Staal is een legering (een mengsel van minimaal twee stoffen met metallieke eigenschappen) bestaande uit ijzer en koolstof. Staalproducten die gecoat worden zijn bijvoorbeeld bouten, moeren, studbolts, hekwerken.

IJzer

IJzer is een van de meest bekende metaalsoorten. IJzer wordt gehaald uit erts en wordt gewonnen in verschillende delen van West-Europa, Noord-Amerika en Rusland. De hoeveelheid koolstof die zich in het ijzer bevindt bepaalt uiteindelijk de ruwheid van het ijzer. IJzeren producten die gecoat worden zijn bijvoorbeeld hekwerken.

Contact
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Geen Chinees
© 2024 Phoenix Coatings
Created by LR Internet